Beginnen met paardrijden
Om te kijken of paardrijden bij je past bieden wij drie proeflessen voor een instaptarief. Als je het na drie proeflessen nog steeds leuk vindt gaan we samen op zoek naar een passende les.
Kleuterlessen
Voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar hebben wij een speciaal programma. Speciaal voor de allerkleinste ruitertjes bieden wij losse lessen van een halfuur op onze braafste pony's. Je kunt aanmelden per les en zit dus nergens aan vast. Indien nodig krijgen de kinderen tijdens de les nog wat hulp van oudere ruiters. Vanaf september weer nieuwe lessen!
Springlessen
In september beginnen we weer met springlessen op woensdagavond!

Kleuterlessen

Voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar hebben wij een speciaal programma. Speciaal voor de allerkleinste ruitertjes bieden wij losse lessen van een halfuur op onze braafste pony’s. Je kunt aanmelden per les en zit dus nergens aan vast. Indien nodig krijgen de kinderen tijdens de les nog wat hulp van oudere ruiters.

Beginnen met paardrijden

Om te kijken of paardrijden bij je past bieden wij drie proeflessen voor een instaptarief.
Je hoeft niet meteen spullen aan te schaffen, de eerste lessen kun je een cap en chaps van ons lenen.
Kinderen tot 14 jaar moeten verplicht met een bodyprotector rijden, na 14 jaar is de keuze aan jezelf.
Deze kun je tijdens de proeflessen op de manege lenen.
Als je het na drie proeflessen nog steeds leuk vindt gaan we samen op zoek naar een passende les.

Vaste lessen

Wij bieden paardrijlessen aan voor iedere leeftijd en niveau. Al vanaf 4 jaar kun je bij ons beginnen met paardrijden. Beginnen met paardrijden is mogelijk op vrijwel iedere leeftijd, mits je conditie dit toelaat. Onze lessen worden samengesteld op basis van niveau en leeftijd. Je rijdt iedere week op een andere pony of paard. We kijken altijd welk paard het beste bij de ruiter past. Op woensdag (18:00 en 19:00) bieden wij springlessen voor onze vaste lessers. Ook deze lessen zijn zoveel mogelijk ingedeeld op niveau en leeftijd. De kinderlessen op pony’s beginnen om 18:00, de tieners en volwassenen rijden om 19:00. De eerste les moet altijd helpen met opbouwen van de hindernissen, de les van 19:00 zorgt ervoor dat het springmateriaal weer wordt opgeruimd. Onze ervaren instructeurs zijn allemaal opgeleid bij de KNHS en in bezit van een instructeurs diploma en BHV-certificaat.

FNRS & KNHS

Manege de Hoef is aangesloten bij de FNRS. De FNRS is de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Dat betekent dat de manege door de kwaliteitskeuring is geweest,
dit kun je zien aan het veiligheidslabel wat bij de ingang hangt. Als je op les komt krijg je van ons een inschrijfformulier voor de FNRS, het lidmaatschap kost 20 euro per jaar.
Je krijgt een paspoort toegestuurd, hiermee kun je o.a. meedoen aan wedstrijden. Daarnaast krijg je ieder kwartaal de glossy ‘Paard & Sport’ thuisgestuurd.

Mooie paarden en pony's, er wordt goed en leuk lesgegeven.
En vooral, het is erg gezellig.

Laura