Ponykamp

Iedere zomervakantie organiseren wij ponykamp. In de korte vakanties organiseren wij ook ponykampdagen voor onze manegeruiters. Voor ponykamp moet je al redelijk goed kunnen rijden en zelf kunnen opzadelen. 

Tijdens onze zomervakantie gaan we iedere dag paardrijden in de duinen maar ook thuis doen we leuke activiteiten. Bijvoorbeeld spelletjes, dressuurwedstrijd, springlessen en meer! We passen het programma enigszins aan de weer condities aan. Op hele warme dagen gaan we ook lekker zwemmen en doen we waterspelletjes. 

De lunch en het avondeten* wordt door de manege verzorgd. Het is de ideale manier om nieuwe vrienden en vriendinnen met dezelfde hobby als jij te leren kennen op de manege! We proberen ieder jaar weer een nieuwe gevarieerd programma te maken. Ook in tijden van Corona weten wij een leuk programma neer te zetten. 

Tijdens ponykamp mag je de hele week op dezelfde pony rijden, alsof het je verzorgpony is. Op de manege hebben we poetsspulletjes maar uiteraard mag je ook je eigen spullen meenemen. Wat is er nou leuker dan lekker tutten met je eigen pony? Je wordt ‘s morgens vroeg op de manege gebracht door je ouders, of je komt zelf op de fiets. Op de eerste dag krijg je een korte uitleg over het programma, daarna snel naar de stallen toe en klaarmaken voor de eerste activiteit! Je moet wel een beetje fit zijn want we hebben een lekker vol programma. 

Uiteraard lopen er de hele dag ervaren begeleiders rond, je kunt bij ons altijd terecht voor hulp of vragen. We gaan natuurlijk uit van een zorgeloze week maar zorg er voor de zekerheid voor dat de manege het juiste telefoonnummer heeft van je ouders. Er is geen minimum of maximum leeftijd voor ponykamp, als je goed genoeg rijdt en zelf kunt opzadelen kun je meedoen. 

Onze ponykamp weken vinden plaats in de zomervakantie van regio Noord. Je mag zelf een paard of pony kiezen, zorg dus dat je er op tijd bij bent zodat jouw lieveling nog vrij is! Een week ponykamp duurt van maandag t/m vrijdag en is zonder slapen. 

*Bij ponykampweek tot 20:00