Een paard leasen

Altijd al een eigen paard willen hebben maar twijfel je nog? Wij bieden onze vaste klanten de mogelijkheid om een paard te leasen. Het paard blijft dan eigendom van de manege en wij zorgen voor o.a. de hoefsmid, doordeweeks buitenzetten en een schone stal. Met jouw leasepaard mag je bijna alles doen wat je ook met een eigen paard doet.

Je kunt ervoor kiezen een paard alleen te nemen of samen te leasen met iemand anders, dan verdeel je de dagen. Eventueel kun je een paard ook nog een dagje vrij geven. De manege zorgt ervoor dat het paard iedere dag in de paddock buiten komt en wij verzorgen iedere week een schone stal. Ook regelen wij dat ieder paard op tijd naar de hoefsmid gaat en dat hij zijn entingen ieder jaar op tijd krijgt. Hetzelfde geldt voor ontwormen.

Verantwoordelijkheden
Net als bij een eigen paard komen er wel wat verantwoordelijkheden bij kijken. Je dient er zelf voor te zorgen dat het paard in de winter een goed regendek op krijgt en dat deze na het winterseizoen gewassen wordt. Ook moet ieder paard minimaal een keer per jaar naar de tandarts bij een bekende dierenarts. Bij de start van het leasecontract krijgt het paard een passend zadel en hoofdstel mee. Het onderhoud hiervan is de verantwoordelijkheid van de leasers. Het zadel dient minimaal een keer per jaar nagekeken worden door een zadelmaker. Vooral bij jonge paarden in de groei dient het zadel regelmatig gecheckt te worden. Uiteraard ben je vrij om zelf een zadel of hoofdstel aan te schaffen, deze kosten zijn dan voor jezelf. Je dient zelf voor een halster, borstels en andere verzorgingsartikelen te zorgen. Ook als een paard bijvoorbeeld rotstraal krijgt zijn deze kosten en verantwoordelijkheid voor de leaser zelf.

Verder mag je zoveel rijden als je wilt, je mag zonder begeleiding de duinen in en over het strand rijden. Ook is het mogelijk om een startkaart aan te vragen en wedstrijden van de KNHS te rijden. Als je met je paard met de trailer op pad wilt of springen op ander terrein dan dien je een verzekering af te sluiten via de manege. Deze kosten zijn voor de leaser. Je gaat een leasecontract aan voor minimaal 1 jaar, daarna geldt een opzegtermijn van 2 maanden.

Accommodatie 
De manege beschikt over twee binnenrijbanen, er mag in beide rijbanen gereden worden mits er geen les of wedstrijd is. We kondigen het op de whiteboards en op Facebook aan als beide rijbanen bezet zijn. Ook mag er uiteraard in de buitenrijbaan gereden worden, bij de entree zit een lichtschakelaar. De paddocks zijn vrij om te gebruiken buiten de vaste tijden om. Je kunt deze reserveren via het schoolbord bij de zadelkamer. Ook hebben we een wasplaats, hiervoor kun je muntjes kopen in de kantine.

De kosten:

Lease paard of pony – Op aanvraag (per maand)

Regendeken herfst – Tussen 70 en 200 euro per deken

Regendeken winter – Tussen 70 en 200 euro per deken

Overige benodigdheden: Sjabrakken, beenbeschermers, bijzetteugels etc op eigen kosten

Tandarts – Ongeveer 130 euro per keer (min. 1x per jaar)

Zadelcheck – Tussen 30 en 200 euro (min. 1x per jaar)

Duinkaart – € 40,00 per jaar

Optioneel:

Startkaart – 120 euro per jaar (excl. wedstrijdkosten á 25,00 per wedstrijd)

Eigen hoofdstel – Tussen 50 en 300 euro

Eigen zadel –  Rond de 600-1500 euro voor een standaard (tweedehands) zadel

Verzekering – Afhankelijk van het paard/Op aanvraag

Hoefijzers – Op aanvraag