Informatie

Al meer dan 50 jaar is Manege de Hoef hét adres voor al uw hippische activiteiten. De manege is gelegen aan de rand van de Kennemerduinen in Egmond aan den Hoef. Deze unieke locatie biedt diverse uitrijmogelijkheden naar duinen, strand en polder. Manegeklanten kunnen zes dagen in de week op de manege terecht voor paardrijlessen, wij zijn van dinsdag t/m zondag geopend. De buitenritten rijden wij voornamelijk in het weekend. Tijdens vakanties en feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.

Paardrijden
Wij bieden diverse paardrijlessen aan voor jong en oud, je kunt bij ons al beginnen met paardrijden vanaf 6 jaar. Als je iets meer ervaring hebt opgedaan kun je bij ons ook duin- en strandritten maken. We rijden vrijwel ieder weekend in de Kennemerduinen. In de vakanties en weekenden organiseren we diverse leuke activiteiten zoals wedstrijden, ponykamp en meer.

Het terrein
De manege is voorzien van twee binnenmaneges en een buitenrijbaan. Onze rijbanen zijn voorzien van excellente bodems. In de buitenbaan is deze voorzien van een eb en vloedsysteem waardoor het gehele jaar door buitengereden kan worden.
Ondanks de beperkte ruimte is de manege van alle luxe voorzien. Zo is de manege voorzien van een stapmolen en overdekte wasplaats. Tegen een kleine vergoeding kunnen deze door onze pension- en leaseklanten gebruikt worden. Daarnaast hebben we op het terrein twee ruime paddocks waar de paarden van ’s morgens 5 uur tot ongeveer 22:00 ’s avonds in groepen buitenstaan. Het terrein biedt ruimte aan zo’n 80 pony’s en paarden.  

Familiebedrijf en team
Manege de Hoef wordt gerund door de zussen Minouche en Janet Castricum. De manege is een echt familiebedrijf ook Janet haar dochters Shannon en Lilian zijn zeer betrokken bij de manege. Samen met een team van ervaren instructeurs, stalmedewerkers, kantinepersoneel en vrijwilligers loopt het bedrijf als een geoliede machine. Maar de allerbelangrijkste medewerkers zijn natuurlijk de manegepaarden en pony’s. Alle medewerkers zijn persoonlijk betrokken bij de manege, vaak zelfs op jonge leeftijd begonnen met paardrijden!

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant:

manegepaard

Paardrijlessen

Paardrijlessen Wij bieden paardrijlessen aan op ieder niveau vanaf de leeftijd van 6 jaar. Beginnen met paardrijden is mogelijk op vrijwel iedere leeftijd, mits je

Buitenrit

Buitenritten

Buitenritten Wat is er fijner dan paardrijden door bos, duinen en langs het strand? Manege de Hoef is op steenworp afstand gelegen van de Kennemerduinen.

Veiligheid

Veiligheid Manege de Hoef is aangesloten bij de FNRS en in het bezit van het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport. Hét teken dat een accommodatie