Informatie

Manege de Hoef heeft al meer dan 50 jaar ervaring op gebied van paardensport en alles wat daarbij komt kijken. Op de manege staan zo’n 70-80 paarden. Dit zijn zowel lease- en pensionpaarden als manegepaarden. 

Onze manegepaarden- en pony’s zijn met veel zorg uitgezocht. Ze moeten immers aan veel eisen voldoen. Namelijk betrouwbaarheid, vriendelijk, veelzijdigheid en het liefst ook nog geschikt voor beginners en gevorderden. We zijn dan ook erg zuinig op onze paarden en pony’s. Maneges hebben vaak onterecht een slechte naam, onze beste medewerkers zijn tenslotte de paarden. Zij verdienen dan ook de beste zorg. 

De manege is voorzien van twee binnenrijbanen, een buitenrijbaan, drie paddocks en ieder paard heeft zijn eigen stal. Manege de Hoef is in de jaren 60 begonnen met rondjes op het strand voor toeristen, door de jaren heen is de manege uitgegroeid tot een volwaardige sportaccommodatie. De manege kent veel trouwe klanten, sommige komen hier zelfs al meer dan 40 jaar. Als gevolg van de grote groei door de jaren zijn er meer ruiters opgeleid tot instructeur bij de KNHS. We zijn aangesloten bij KNHS, FNRS en Stichting veilig paardrijden. 

Je kunt bij ons terecht voor: 

  • Paardrijlessen 
  • Duinritten
  • Strandritten 
  • Ponykamp 
  • Wedstrijden 
  • Leasen 
  • Kinderfeestjes

Veiligheid op de manege

Wij hebben veiligheid hoog in het vaandel staan, onze medewerkers zijn dan ook allemaal in het bezit van een BHV diploma. De afgelopen jaren hebben wij flink geïnvesteerd in veiligheid, een veiligheidscap is voor iedereen verplicht en voor de jeugd verplichten wij ook een bodyprotector. We hebben deze aangeschaft zodat nieuwe klanten deze kunnen lenen voor de eerste lessen. Onlangs hebben geïnvesteerd in speciale veiligheidsbeugels voor alle manegepaarden, deze klappen bij een eventuele val open. Een ongeluk is nooit helemaal te voorkomen maar wij doen ons best om het paarddrijden zo veilig mogelijk te maken. 

Manegepaarden

In de stallen vind je diverse paarden en pony’s, een groot deel hiervan is van onze lease- en pensionklanten. De paarden staan door elkaar in de paddocks en de stallen, wij kijken naar de beste leefomgeving voor het dier en maken daarin geen onderscheidt tussen manegepaard of pension.