Strandritten

Aan de kust langs de Egmondse duinen kun je de beste strandritten rijden. Heerlijk even uitwaaien op het strand, dit moet iedere ruiter een keer meegemaakt hebben.

Bij manege de Hoef organiseren we regelmatig strandritten in de weekeinden. We rijden onze strandritten altijd vroeg in de ochtend zodat we het strand bijna helemaal voor onszelf hebben. Ook bij slecht weer gaan de ritten gewoon door, des te rustiger is het strand!

Je vertrekt vanaf de manege met een ervaren instructeur die de Kennemerduinen op zijn duimpje kent. We rijden door de duinen over de bekende heuvels naar het strand toe. Eenmaal op het strand geeft de instructeur een seintje en gaan we in rengalop over het strand heen.

 

Strandritten

 

Maar je moet wel voldoende rijervaring hebben want onze paarden weten niet beter dan dat ze hier hun benen mogen strekken en kunnen dus soms wat druk zijn. Twijfel je of je goed genoeg rijdt voor een strandrit? Neem dan contact met ons op, soms is het verstandig om eerst een duinrit te proberen. Ook in de duinen rijden we in een lekker tempo over heuvelachtig landschap door duin en bos. Vanwege de veiligheid rijden wij buiten nooit zonder begeleiding.

Strandritten aan de kust van Noord Holland

Naar het strand gaan alleen de grotere pony’s en paarden mee, voor de kleine pony’s is het te zwaar en gaat de groep te hard. Daarom zijn strandritten niet geschikt voor hele jonge kinderen. Jonge ruiters die al langer bij ons op les zitten kunnen het beste advies vragen aan hun instructrice, deze zal goed kunnen adviseren of de ruiter er al klaar voor is. Duinritten rijden wij wel met de kleinere pony’s, je kunt in dat geval het beste informeren naar een kinderrit. 

Kortom, een strandrit bij Manege de Hoef hoort thuis op de bucketlist van iedere ruiter! Dit stoere uitje mag je echt niet missen tijdens een bezoek aan Egmond!