Duinritten

Wat is er fijner dan paardrijden door bos, duinen en langs het strand? Manege de Hoef is op steenworp afstand gelegen van de Kennemerduinen. Je kunt hier heerlijke duinritten maken door de bossen en over lange vlaktes. Wij hebben ieder weekend buitenritten op de kalender staan. Strandritten zijn alleen mogelijk buiten het hoogseizoen (vanaf september)

Ook tijdens vakanties en feestdagen kun je bij ons terecht voor duin- en/of strandritten. Je kunt het beste even bellen om teleurstellingen te voorkomen. Er gaat tijdens de buitenritten altijd een ervaren instructeur mee die zeer bekend is met het duingebied. Bij manege de Hoef verhuren wij geen paarden zonder instructeur.  Om mee te gaan op buitenrit moet je voldoende rijervaring hebben, het duingebied is niet vergelijkbaar met rijden in de bak. De ruiter moet dan ook een goede zit hebben en alle gangen goed beheersen. Een cap is bij manege de Hoef altijd verplicht, jongeren onder de 14 jaar dienen ook een bodyprotector te dragen tijdens de buitenritten.  In het najaar rijden we ook strandritten, deze zijn alleen voor zeer gevorderde ruiters. 

Duinritten

Kinderrit
Regelmatig staan er ook speciale kinderriten op de kalender. Ook kinderen moeten een bepaald niveau rijden voordat ze mee mogen op een duinrit, dit is vanwege de veiligheid. Ook tijdens kinderritten komen stap, draf en galop aan bod alleen ligt het tempo iets lager omdat er voornamelijk pony’s meegaan (en rustige paarden).

Privérit
Liever in een besloten groep een buitenrit maken? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Je krijgt alijd een ervaren begeleider mee. Informeer naar de kosten en mogelijkheden.

Extra informatie
Wij rijden geen buitenritten met ondervaren ruiters, dit geldt ook voor privé- en kinderritten. Bij twijfel kun je altijd even contact opnemen. Het maximum gewicht voor ruiters is bij ons 100 kg bij een normaal postuur. Dit vanwege het welzijn van onze paarden.