Paardrijlessen

Wij bieden paardrijlessen aan op ieder niveau vanaf de leeftijd van 6 jaar. Beginnen met paardrijden is mogelijk op vrijwel iedere leeftijd, mits je conditie dit toelaat. De lessen zijn samengesteld op basis van leeftijd en niveau. Als je bij ons bent ingeschreven als vaste klant heb je iedere week les, mocht je een keer niet kunnen op die dag dan kun je de les inhalen op een ander moment. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs die allen in bezit zijn van een instructeursdiploma en een BHV-certificaat.

Beginnen met paardrijden
Om te kijken of paardrijden bij jou past bieden wij 3 proeflessen voor een instaptarief. Je hoeft niet meteen spullen aan te schaffen, de eerste lessen kun je een cap, bodyprotector (verplicht tot 14 jaar) en laarzen/chaps van ons lenen. Als je het na drie proeflessen nog steeds leuk vindt gaan we samen op zoek naar een passende les. Je kunt bij ons beginnen met paardrijden vanaf 6 jaar.

Kinderlessen
Onze lessen worden samengesteld op basis van niveau en leeftijd. Je rijdt iedere week op een andere pony of paard. We kijken altijd welk paard of pony het beste bij de ruiter past. Jongeren tot 14 jaar rijden op de manege verplicht met een bodyprotector. De kinderlessen zijn bedoeld voor ruiters t/m 13 jaar. Kinderlessen vinden overdag plaats en worden zowel doordeweeks als in het weekend gegeven.

Juniorlessen
Speciaal voor jongeren tussen 13 en 18 jaar bieden wij junior lessen. Veel van deze ruiters stromen door vanuit de kinderlessen. In de junior lessen rijden zowel pony’s als paarden mee. Ook hier kijken we altijd welk paard het beste bij de ruiter past, je rijdt dan ook iedere week op een ander paard. Tijdens de les besteden we aandacht aan diverse dressuurmatige oefeningen en zul je ook af en toe een sprongetje maken. Naast lessen organiseren we regelmatig leuke evenementen voor jongeren zoals junior weekend, duinritten en wedstrijden. Er zijn diverse juniorlessen doordeweeks en in het weekend.

Lessen voor volwassenen
Van dinsdag t/m zaterdag bieden wij in de avonduren lessen voor volwassenen aan. Wie liever overdag rijdt kan bij ons op vrijdagochtend terecht. We bieden diverse niveaus aan, van beginner t/m gevorderd. Paardrijden is niet leeftijdgebonden, mits je gezondheid het toelaat kun je ook op volwassenleeftijd nog beginnen. Heb je vroeger al gereden en wil je weer beginnen? Ook dat is bij Manege de Hoef geen enkel probleem.  

FNRS  
Manege de Hoef is aangesloten bij de FNRS. Dit is een brancheorganisatie voor maneges. Onze klanten dienen ook een lidmaatschap aan te vragen bij de FNRS, dit heeft diverse voordelen. Zo ontvang je meerdere keren per jaar het magazine Paard&Sport en kun je meedoen met wedstrijden.

Springlessen
Iedere woensdagavond worden er springlessen gereden, deze lessen worden op diverse niveaus gegeven. Iedereen die bij ons vast op les zit kan zich hiervoor aanmelden, je krijgt dan eenmaal per vier weken een extra springles naast je vaste les. Tijdens deze lessen leer je alles over hindernissen en hoe je een parcours kunt rijden. Als je springles hebt gehad mag je ook meedoen met springwedstrijden. Onze lease- en pensionklanten bieden wij extra springlessen in de weekenden. 

 

manegepaarden
paascross