Bel ons: 072-5065840

Buitenritten

Wat is er fijner dan paardrijden door bos, duinen en langs het strand? Manege de Hoef is op steenworp afstand gelegen van de Kennemerduinen. Je kunt hier heerlijk paardrijden door de bossen en over lange vlaktes. Wij hebben ieder weekend buitenritten op de kalender staan. Strandritten zijn alleen mogelijk buiten het hoogseizoen (vanaf september)

Buitenrit

Ook tijdens vakanties en feestdagen kun je bij ons terecht voor duin- en/of strandritten. Je kunt het beste even bellen om teleurstellingen te voorkomen. Er gaat tijdens de buitenritten altijd een ervaren instructeur mee die zeer bekend is met het duingebied. Om mee te gaan op buitenrit moet je voldoende rijervaring hebben, het duingebied is niet vergelijkbaar met rijden in de bak. De ruiter moet dan ook een goede zit en alle gangen goed beheersen. Een cap is bij manege de Hoef altijd verplicht, jongeren onder de 14 jaar dienen ook een bodyprotector te dragen tijdens de buitenritten. Voor kinderen organiseren wij aparte duinritten, deze zijn aangepast aan het tempo van de pony’s en dus iets rustiger tempo.

Duinrit

Manege de Hoef is op steenworp afstand gelegen van de Kennemerduinen. We rijden door Egmond richting Bakkum en Castricum. Onderweg heb je kans om wilde pony’s, koeien en andere wilde dieren tegen te komen. We rijden door duinen, bos en open landschap. Het is belangrijk dat de ruiter een stevige zit heeft en goed kan galopperen. Enige rijervaring is dus vereist. 

Strandrit

Naast duinritten bieden wij ook strandritten. Deze ritten zijn alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters. Via de duinen rijden we richting het strand waar de paarden even lekker de benen kunnen strekken in rengalop. Je moet de galop dus heel goed beheersen. Strandritten rijden wij alleen vroeg in de ochtend en buiten het hoogseizoen (september-mei) vanwege de rust op het strand. Mocht je twijfelen over een strandrit spreek dan eerst eens een duinrit af.

Privérit

Liever in een besloten groep een buitenrit maken? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Je krijgt altijd een ervaren begeleider mee. Informeer naar de kosten en mogelijkheden.

Dit artikel delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Direct naar: