6x Anti verveel tips

Je paard is al gereden, de stal helemaal schoon. Wat moet je nu eens gaan doen? Wij hebben een paar leuke anti verveel tips voor je op een rij gezet!


1. Laarzen en/of chaps goed schoonboenen

Verwijder eerst al het zand en modder van je laarzen met een harde borstel of stoffer. Haal vervolgens een oude doek over je laarzen zodat al het vuil eraf is. Rubberen laarzen kun je met een beetje afwasmiddel weer glimmend krijgen. Lederen laarzen hebben een iets andere aanpak nodig. Misschien hebben je ouders nog wel wat leervet (of nog beter: leerdoekjes) in de kast liggen. Boen je laarzen hier goed mee schoon en glimmend!

2. Maak een fotocollage

Je hebt vast een heleboel foto’s van jouw favoriete paarden en pony’s op je telefoon staan! Zo niet, op de manege website vind je er ook een heleboel. Op internet en in de app stores zijn verschillende gratis fotoapps te vinden waar je mooie collages mee kunt maken. Deel het op instagram of bestel je mooiste foto’s online!

3. Schrijf een verhaal

De Penny staat altijd vol met spannende en romantische verhalen over paarden en avonturen op de manege. Dat kun jij ook! Schrijf over spannende avonturen of fantaseer over beroemde ruiters en de mooiste paarden ter wereld. In jouw eigen verhaal is alles mogelijk!

4. Oefen proefjes

Nu denk je “huh, maar we kunnen toch niet rijden?” nee, dat klopt maar om proefjes te oefenen heb je geen paard nodig. Met mooi weer kun je buiten oefenen (wel 1,5m afstand houden van andere mensen). Teken met stoepkrijt de letters in de tuin of op straat en zo heb je je eigen bak. Laat een vriend(in) je proefje voorlezen en jij loopt zelf de figuren. Nog goed voor je conditie ook! Bij slecht weer of gebrek aan tuin kun je het proefje ook op papier tekenen, met je vingers oefen je zo je proefje. De eerstvolgende wedstrijd rijdt je de sterren van de hemel!

5. Speel online paardenspelletjes

We hebben een paar hele leuke spellen voor je op een rij gezet! Een virtueel paard heeft iets minder verzorging nodig dan een echte maar zolang de paardrijlessen niet doorgaan is het wel een leuke anti verveel tip. Sommige kun je zelfs samen met vriendinnen spelen.

Anti verveel
Nizzy

DELEN

Ook interessant: