De leukste gratis paardenspellen online

Om toch een beetje in de buurt van paarden te kunnen zijn in deze gekke tijd hebben we de leukste online paardenspelletjes voor je op een rij gezet. Speel met je vriendinnen en bevind je in de wereld van de virtuele manege. Maar, eerst je huiswerk af natuurlijk ;-)
background

Star Stable
Dit spel kun je tot level 5 gratis spelen, ideaal! Het schijnt super populair te zijn onder onze manegeklanten. Star Stable is een spannend online spel waarin je allerlei avonturen, paarden en mysteries te wachten staan. Berijd je eigen paard, train en verzorg het. Naarmate je een meer ervaren ruiter wordt, kun je nog meer paarden kopen en uit verschillende paardenrassen kiezen. In Jorvik mag je zoveel paarden hebben als je wilt. Je kunt het spel samenspelen met vrienden. Met een beetje fantasie is het net of je echt op de manege bent!

Website
App Store // Google Play

My horse
Verzorg en train je eigen virtuele paard in de app My Horse (gratis verkrijgbaar in de Apple Store en Google Play). De app begint met een stalhulpje wat je voorstelt aan je nieuwe paard, in het begin volg je een logboek maar naarmate het spel vordert mag je meer zelf doen. Van voeren tot aan een trainen en zelfs wedstrijden. Je kunt het spel gratis spelen maar er is ook een optie om extra’s te kopen (altijd eerst aan je ouders vragen!!).

Website
App Store // Google Play

A Virtual Horse
Dit schijnt een iets ingewikkelder spel te zijn maar ook spannend! In het spel leer je hoe je paarden moet fokken. Het geeft een inkijk in de dagelijkse activiteiten op een paardenstal.

Het spel heeft twee soorten paarden die opgevoed kunnen worden, gefokt, en waar je wedstrijden mee kunt rijden. Een belangrijk onderdeel van elk paardenras is hun kleur, de spelers leren om kleuren samen te stellen op basis van de geschiedenis en genetische achtergrond van de paarden.

Website

Horse Racing Winner 3D
Wil je helemaal geen virtueel paard verzorgen maar lekker racen? Dan moet je dit spel downloaden! Je moet voor dit spel wel wat gegevens invullen voordat je kunt beginnen. Als je eenmaal het spel binnen bent kun je een paard kiezen. Als je het spel gratis wilt spelen kun je alleen een paard kiezen zonder Snelheid of uithoudingsvermogen. Om je paard te laten galopperen druk je meerdere malen op het knopje waarmee je de zweep gebruikt, tegelijkertijd gebruik je een ander knopje om je paard te kunnen besturen. Je kunt gratis coins verdienen waarmee je betere paarden kunt kopen.

App Store

Ook interessant:

Blog

10x paardrijden in de jaren 90

Tegenwoordig heb je super veel keuze in de ruitersportzaken, dat was “vroeger” wel anders. In de jaren 80 en 90 liepen eigenlijk alle ruiters er hetzelfde bij. Ook de paarden liepen er heel anders bij, alles was een stuk simpeler maar shoppen is tegenwoordig veel leuker! Als je deze dingen herkent dan ben je al heel lang paardengek!

Lees verder »
Paardrijden bij Manege de Hoef
Blog

6x Anti verveel tips

Zoals jullie allemaal weten moeten wij ons op de manege ook houden aan de richtlijnen vanuit de overheid, helaas dus voorlopig geen paardrijlessen en buitenritten. Om jullie toch een beetje bezig te houden hebben we wat anti verveel tips voor je op een rijtje gezet waardoor je over een paar weken weer fris en fruitig op je paardrijles verschijnt!

Lees verder »