Social media op en rondom de manege

Social media, meestal leuk en gezellig. Het is ook echt niet meer weg te denken! Bijna iedereen zit wel bij een platform aangesloten. Wij vinden het ook ontzettend leuk dat er op en rondom de manege veel foto’s en video’s worden gemaakt. Alleen we merken regelmatig dat niet iedereen zich aan de regels van de AVG houdt (Algemene verordening gegevensbescherming). Even een kleine opfrisser voor iedereen: er mag op ons terrein niet gefotografeerd of gefilmd worden zonder toestemming. Natuurlijk is het leuk om filmpjes van jezelf of de kinderen te maken tijdens het paardrijden, dat vinden wij ook! Maar andere ruiters en instructeurs mogen daarbij niet in beeld komen en zeker niet ongevraagd op social media geplaatst worden. Vraag het ons dus gerust als je graag iets wil filmen of fotograferen!

Om even een extreem voorbeeld te noemen, het kan voorkomen dat iemand een baan heeft waarbij het niet wenselijk is dat diegene online gevonden wordt.

Ook tijdens evenementen mag uiteraard gefotografeerd en gefilmd, maar deze beelden mogen nooit zonder toestemming online gedeeld worden. Dit geldt voor social media maar ook voor foto webshops.

Bespreek dit thuis ook vooral met kinderen en pubers!

DELEN

Ook interessant: