Bel ons: 072-5065840

beach-background-with-beach-elements-copyspace_23-2147836084

Paardenwelzijn tijdens de hittegolf

Het is bloedheet, heerlijk weer voor de zonaanbidders! De paarden genieten er helaas minder van. Vooralsnog hebben ze geen klachten, we houden ze nauwlettend in de gaten en houden ons aan het hitteplan.

Wat houdt dat in? We hebben o.a. de lessen en buitenritten verplaatst naar de vroege ochtend (vanaf 7 uur) en de avond, de temperatuur is dan gelukkig iets aangenamer en goed te doen voor de paarden (en ook de ruiters). We rijden ook wat rustiger dan normaal.

De paarden worden de hele dag door gewisseld, groepen gaan meerdere keren naar buiten en staan afwisselend op stal. De paarden in de warmste stallen (o.a. de buitenboxen bij de poetsplaats) verhuizen dan tijdelijk naar de koelere boxen binnen. Ook buiten hebben de paarden onbeperkt hooi en toegang tot elektrische waterbakken. Normaal gaat de laatste groep om 22:00 naar binnen maar nu blijven er ook paarden ‘s nachts buiten. Verloren zout en mineralen zijn bij de paarden indien nodig aan te vullen in het voerbeleid. Onze paarden zijn in topconditie en zo willen wij ze uiteraard graag houden, hun welzijn gaat boven alles.

Ook vannacht blijven de manegepaarden buiten, zo kunnen de stallen een beetje afkoelen! #hittegolf Volg ons op instagram @manegedehoef

Geplaatst door Manege De Hoef op Zaterdag 8 augustus 2020

Kortom, wij doen er alles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken voor onze beste medewerkers. Mocht je daar toch twijfels over hebben dan nodigen wij je graag uit voor een bezoek op de manege.

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant: