Magnum vrij om te leasen

Altijd al een eigen paard willen hebben maar twijfel je nog? Wij bieden onze vaste klanten de mogelijkheid om een paard te leasen. Het paard blijft dan eigendom van de manege en wij zorgen voor o.a. de hoefsmid, doordeweeks buitenzetten en een schone stal. Met jouw leasepaard mag je bijna alles doen wat je ook met een eigen paard doet.

De grote vriendelijke Spanjaard is voor 3,5 dag per direct vrij om te leasen. Met een leasepaard mag je (bijna) alles wat je met een eigen paard mag doen. Van buitenrijden tot wedstrijden en het uitmesten doen wij! Dat klinkt toch als een mooie deal? Is Magnum het ideale paard voor jou? Neem dan contact op met Janet of Minouche of maak een afspraak om een keer te proberen!

Net als bij een eigen paard komen er wel wat verantwoordelijkheden bij kijken. Je dient er zelf voor te zorgen dat het paard in de winter een goed regendek op krijgt en dat deze na het winterseizoen gewassen wordt. Ook moet ieder paard minimaal een keer per jaar naar de tandarts bij een bekende dierenarts. Bij de start van het leasecontract krijgt het paard een passend zadel en hoofdstel mee. Het onderhoud hiervan is de verantwoordelijkheid van de leasers. Het zadel dient minimaal een keer per jaar nagekeken worden door een zadelpasservice. Vooral bij jonge paarden in de groei dient het zadel regelmatig gecheckt te worden. Uiteraard ben je vrij om zelf een zadel of hoofdstel aan te schaffen, deze kosten zijn dan voor jezelf. Je dient zelf voor een halster, borstels en andere verzorgingsartikelen te zorgen. Ook als een paard bijvoorbeeld rotstraal krijgt zijn deze kosten en verantwoordelijkheid voor de leaser zelf. 

Verder mag je zoveel rijden als je wilt, je mag zonder begeleiding de duinen in en over het strand rijden. Ook is het mogelijk om een startkaart aan te vragen en wedstrijden van de KNHS te rijden. Als je met je paard met de trailer op pad wilt of springen op ander terrein dan dien je een verzekering af te sluiten via de manege. Deze kosten zijn voor de leaser. Je gaat een leasecontract aan voor minimaal 1 jaar, daarna geldt een opzegtermijn van 2 maanden. 

DELEN

Ook interessant: