Informatie over de onderlinge wedstrijd

Zondag 2 juli is het zover, de grote onderlinge wedstrijd! We hebben deze dag vier dressuurbanen en twee springtuinen. Het zal dus drukker zijn dan je gewend bent, mocht je in de buurt wonen, kom op de fiets! We hebben namelijk maar beperkt parkeerplaatsen en we willen niet dat er gevaarlijke situaties ontstaan (langs de Herenweg mag officieel niet geparkeerd worden). Zaterdag tussen 17:00 en 19:00 mag je komen vlechten, niet verplicht maar natuurlijk wel leuk!

Voor de dressuur geldt een nette outfit (je hoeft echt geen jasje of witte broek te kopen) een shirt met (korte) mouwen (je mag altijd in je manege de Hoef polo rijden) met je normale rijbroek met laarzen of chaps is helemaal prima! Handschoenen moeten wit zijn of anders geen handschoenen. Zwart kan de jury niet goed zien namelijk. Bij het springen draagt iedereen uiteraard een bodyprotector, maar ook hier is een jasje en witte broek niet verplicht.

Het programma:

8:00 – 13:10 dressuur FNRS (A proeven nieuwe versie) en KNHS
13:15  opbouwen springen (in de binnenbak en buiten)
13:45 parcours lopen
14:15 start springwedstrijd

17:15 afbouwen springen
Rond 18:00 prijsuitreiking (voor alle onderdelen)

Bekijk hier de startlijsten. We rijden de A versie van de nieuwe proeven. Je kunt de proefjes downloaden op MijnKNHS.

Algemene informatie

 • Zorg dat je op tijd aanwezig bent (min. halfuur van tevoren, we proberen zoveel mogelijk op tijd te rijden maar soms loopt het iets in of uit)
 • Op de wedstrijddag vooraf contant betalen bij secretariaat (in de kantine)
 • Er worden geen tegoedjes ingewisseld voor de wedstrijd
 • Neem je ruiterpaspoort mee naar de prijsuitreiking (18:00)
 • F1 en F2 worden door vrijwilligers van de manege voorgelezen
 • Vanaf de F3 zelf een voorlezer regelen
 • Als er D achter je naam staat ga je op voor je Diploma, hierbij moet je theorie doen. Deze kun je voordat je gaat rijden in de kantine maken. (Hieronder lees je meer info over theorie)
 • We rijden de nieuwe proeven (vooral belangrijk vanaf F10, daarvoor is 2016 vrijwel hetzelfde) en de A versie
 • Bij annuleren na 25 juni dient het startgeld doorbetaald te worden
 • Er kan niks meer gewijzigd worden (in de starttijden of proefnummers)
 • Houdt er rekening mee dat de wedstrijd en het losrijden (deels) buiten wordt verreden
 • Vlechten en wassen zaterdag vanaf 17:00 (zondag is dit niet mogelijk vanwege de vele starts)
 • Indien mogelijk, kom op de fiets!!

Theorie en diploma bij FNRS dressuur

Bij de even proeven (F2, F4, F6 etc) krijgen de ruiters een theorietoets. De informatie staat in het boek; Leer Paardrijden Met Plezier Brons. Deze kun je met korting kopen (als KNHS lid) bij Agradi. Ook het proevenboekje zit hierbij, de proeven kun je eventueel ook vinden als je inlogt op MijnKNHS. De theorie is passend bij het niveau van de ruiter en betreft algemene informatie over paardrijden die ook tijdens de lessen van toepassing is. Wist je dat je niet verplicht bent om door te stromen? Als je liever een niveau lager wilt rijden omdat je bijvoorbeeld niet zo goed in galop durft dan mag dat gewoon. Geef dit wel bij de inschrijving aan. Mocht je toch niet helemaal goed geleerd hebben of door de zenuwen de toets niet halen? Dat is helemaal geen probleem, je mag het gewoon opnieuw doen bij de volgende wedstrijd!

Wij wensen alle deelnemers heel veel succes zondag!

DELEN

Ook interessant: