DIY: Naambordjes maken van ijzerdraad

Heb je nog een oud hoefijzer thuisliggen? Dan kun je daar een leuk naambordje van maken voor je slaapkamerdeur of misschien zelfs wel bij de voordeur! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stuk ijzerdraad, dit hebben je ouders misschien nog wel in de schuur liggen!
naambordjes DIY

Je kunt het beste de naam eerst tekenen op een papiertje, zo kun je nog een beetje uitproberen hoe je de letter wilt hebben en dan weet je precies hoeveel draad je nodig hebt! Let op dat je de tekening niet te groot maakt voor het hoefijzer en dat je genoeg draad aan de zijkanten over hebt om het vast te maken. Als je helemaal tevreden bent over jouw ontwerp kun je deze letters gaan buigen. Voor extra effect kun je het hoefijzer nog een kleurtje geven, wel even goed laten drogen natuurlijk. Als je klaar bent kun je het ontwerp vastmaken in de gaten waar normaal de hoefnagels zitten! Tadaa, klaar ben je!

Bron: Etsy.com

Geen hoefijzer thuis? Ook dan kun je natuurlijk de naam van je favoriete paard of pony maken voor aan de muur of slaapkamerdeur. Met restjes wol kun je de letters nog een mooie kleur geven. Knip een stuk wol of garen (bij dun garen kun je het beste dubbel draad nemen) en knoop dit om het ijzerdraad heen. Op de plek waar je wilt beginnen stip je een klein beetje lijm zodat het goed blijft zitten. Smeer nu een klein beetje lijm om het te wikkelen ijzerdraad en wikkel de wol eromheen. Neem verschillende kleurtjes voor het leukste effect! Als je klaar bent zet je het laatste stukje weer vast met een knoopje. Je kunt er nog een extra draadje aan maken zodat je het kunt ophangen!

naambordje

Ook interessant:

Blog

10x paardrijden in de jaren 90

Tegenwoordig heb je super veel keuze in de ruitersportzaken, dat was “vroeger” wel anders. In de jaren 80 en 90 liepen eigenlijk alle ruiters er hetzelfde bij. Ook de paarden liepen er heel anders bij, alles was een stuk simpeler maar shoppen is tegenwoordig veel leuker! Als je deze dingen herkent dan ben je al heel lang paardengek!

Lees verder »
Paardrijden bij Manege de Hoef
Blog

6x Anti verveel tips

Zoals jullie allemaal weten moeten wij ons op de manege ook houden aan de richtlijnen vanuit de overheid, helaas dus voorlopig geen paardrijlessen en buitenritten. Om jullie toch een beetje bezig te houden hebben we wat anti verveel tips voor je op een rijtje gezet waardoor je over een paar weken weer fris en fruitig op je paardrijles verschijnt!

Lees verder »