Bel ons: 072-5065840

168116908_4071244752907478_7763161136464438064_n

Alles wat je moet weten over springles

Een van de meest populaire takken van de paardensport is springen. Ook op de manege kun je leren springen. Het is zowel voor de pony's en paarden als de ruiter een leuke afwisseling naast de basis- en dressuurlessen.

Onze lessen zijn ingedeeld op niveau en hoogte, zo rijden de paarden en pony’s zoveel mogelijk apart. Dit heeft te maken met de hoogte van de hindernissen en de afstand. Een pony heeft tenslotte een kortere galop dan een groot paard. In de beginnerslessen beginnen we laagdrempelig, wel is het van belang dat de ruiter goed kan galopperen en al een redelijke balans heeft. We bieden springlessen voor zowel kinderen, junioren en volwassenen.

In de springlessen zul je merken dat je balans verbetert. De meeste ruiters worden er ook iets stoerder van. Onze hindernissen hebben speciale palen die je op diverse hoogtes kunt instellen, zo beginnen we laag maar kunnen we ook hogere lessen aanbieden voor onze wedstrijdruiters met lease- of eigen paarden. In de springles is iedereen verplicht om een bodyprotector te dragen, ook de volwassen ruiters. Daarnaast hebben alle paarden en pony’s beenbeschermers om de voorbenen. Als ze een keer tegen een hindernisbalk aantikken beschermt dat tegen blessures.

Tijdens de lessen leer je alles over de houding tijdens een sprong (verlichte zit), hoe je een juiste afstand rijdt en uiteindelijk ook hoe je het beste een parcours rijdt tijdens wedstrijden. De meeste van onze paarden en pony’s vinden springen heel leuk maar het kan soms gebeuren dat ze een keertje weigeren of een balkje eraf gooien. In de les leer je precies wat je moet doen om dat te voorkomen. De springlessen zijn altijd op woensdag eind van de middag/begin avond en voor zowel beginners als gevorderden. In de zomer zijn er geen lessen maar we beginnen weer in september. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan in de kantine!

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant: