Bel ons: 072-5065840

vakje 14

Adventskalender #14 Beauty middag met je paard

Doe je weleens een beauty dagje met vriendinnen? Ook paarden vinden het heerlijk om lekker verzorgd te worden. Hieronder tips voor een super ontspannen en glimmend paard.

  1. De staart uitkammen

Meiden met lang haar weten hoe het voelt als je van boven naar onder door de klitten probeert te komen. Niet heel prettig! Zo denken paarden er ook over. Gebruik daarom eerst een anti klit spray, deze kun je in de ruitersportzaak kopen maar je kunt ook een goedkopere variant bij de drogist of Action halen. Gebruik een plastic borstel en begin altijd in de puntjes van de staart, zo werk je omhoog tot alle klitten eruit zijn.

2. Hoeven vetten

Net als jouw nagels moeten ook de paardenhoeven goed verzorgd worden, paarden gebruiken natuurlijk geen nagellak (al zou dat er best vrolijk uitzien) maar je kunt ze wel invetten met speciaal hoefvet. Eerst even goed boenen met een harde borstel en een beetje water, vervolgens een laagje vet erover met een kwastje en de hoeven glimmen je tegemoet! Als je de hoeven een kleurtje wil geven kun je daar stoepkrijt voor gebruiken, dit is niet schadelijk voor het paard en spoelt er snel weer af (niet in combinatie met vet gebruiken)

3. Glimmende vacht

Je begint met een lekkere roskam om zo alle losse haren en zand van het paardenlijf te boenen. Sommige paarden vinden het heerlijk als je iets harder schrobt maar als ze een beetje mopperen dan kun je beter iets zachter poetsen. Daarna veeg je met een harde of zachte borstel de viezigheid eraf. Om ze een beetje te laten glimmen kun je een klein beetje anti klit spray gebruiken.

4. De manen uitkammen

Probeer eerst met je vingers de ergste klitten eruit te halen. Als je dit hebt gedaan kun je ook in de manen een beetje anti klit gebruiken. Daarna ga je met een kam door de manen heen.

5. Glitterspray

Als je het plaatje echt compleet wilt maken kun je glitterspray kopen in de ruitersportzaak! Veel paarden en pony’s vinden het heerlijk om geborsteld te worden, zelf vinden ze het gelukkig niet zo belangrijk hoe ze eruit zien maar soms is een beetje glitter en glamour stiekem best leuk!

Veel plezier!

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant: