1. Hoe ben je op de manege terecht gekomen?

Heel vroeger stonden er ponies van de manege tegenover het huis van mijn ouders. We gingen daar vaak een broodje brengen. Dus toen ik eindelijk op paardrijden mocht was er wat betreft mijn moeder geen keuze: het werd gewoon Manege De Hoef

2. Wat is je mooiste/leukste herinnering op de manege?

echt maar eentje? ik heb er zoveel!! Een mooie herinnering is wel de eerste keer dat ik mee mocht om sinterklaas in te halen. Jee wat was dat spannend zeg….

3. Op wie heb je je eerste les gereden en wie gaf de les?
Oei, ik denk op Scott en de les (toen nog aan de longe) werd gegeven door een mevrouw die volgens mij Jacqueline heette.

4. Wie was je eerste lievelingspony/paard en waarom?
Sam. Op hem heb ik zowel mijn eerste springles als mijn eerste strandrit gemaakt

5. Wat wil je nog bereiken in de paardensport?
De olympische spelen, hahahaha. Nee hoor ik heb geen concrete doelen. Plezier staat bij mij voorop. Hoe ver ik met mijn paarden kom zien we dan wel weer. Ik vind het gewoon leuk om te springen en te crossen en daarvoor te trainen.

6. Wat is je grootste blooper op wedstrijd?
Ooit was ik met Cocky op een cross. Met de finish in zicht sprong ik een weiland op, daar nam ik nog een hindernis en daarna moest ik alleen nog naar de laatste hindernis, vlak voor de finish. En hoe erg… de laatste hindernis en het doek van de finish waren al zichtbaar, maar ik kon de doorgang van het weiland naar de finish echt niet meer vinden. Minouche stond langs de route (en volgens mij zelfs bij de doorgang) om aan te moedigen, maar die kon niets anders meer dan lachen….Ik zag haar wel lachen en wijzen, maar ik zag nog steeds de doorgang niet. Uiteindelijk stonden verschillende mensen te wijzen en te roepen en jawel hoor, de doorgang was eigenlijk best wel op een logische plaats……

7. Wat is het moeilijkste aan lesgeven?
het moeilijkste vind ik om een les voor iedereen even leuk te maken. Of ze nu op Dommeltje rijden, of op Wiske.

8. Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Mag wat ook? ik zou wel een dag chirurg willen zijn. Het lijkt me een uitdaging om een patiënt zo te opereren dat deze na de operatie alles weer kan.

9. Wie is je grote voorbeeld in de paardenwereld?
Ruiter: Jeroen Dubbeldam, ik heb bewondering voor de rust waarmee hij zijn paard door het parcours stuurt
Paard: Image of Roses, wat dit paard in anderhalf jaar tijd met zijn ruiter Ilonka Kluytmans al heeft bereikt is echt bewonderenswaardig

10. En de laatste, wat is je levensmotto?
Geniet van het leven, maak je niet druk om kleine dingen, dat is zonde van je tijd en energie

 

 

DELEN

Ook interessant: