Wedstrijden

Op de manege organiseren wij diverse dressuurwedstrijden voor zowel manegeruiters als amateur wedstrijdruiters met eigen paarden. Ook organiseren we meerdere keren per jaar onderlinge springwedstrijden en ieder jaar met kerst en pasen kunnen onze ruiters meedoen met een derby! Lees hieronder meer over de wedstrijden die wij organiseren. 

 

FNRS wedstrijden
Met ruiterpaspoort in bezit kun je meedoen met de FNRS-dressuurwedstrijden, je vind deze in onze agenda. Als beginnende ruiter start je in de klasse F1, als je al iets langer rijdt kun je soms instromen in een iets hogere klasse. Dit zijn dressuurproeven waarbij jij als ruiter wordt beoordeeld door speciale FNRS-juryleden. De jury schrijft de cijfers en beoordeling van jouw proef op een protocol dat je na afloop mee naar huis mag nemen. Zo kun je altijd teruglezen wat de jury van jouw proef vond en waarom je bepaalde punten hebt behaald. Je vind de proeven die je moet rijden in het speciale FNRS-proevenboekje of print ze hier. Scoor je gemiddeld minimaal een 6 per onderdeel? Dan wordt in je Ruiterpaspoort een promotiepunt afgestempeld. Zorg er dus voor dat je je Ruiterpaspoort altijd bij je hebt, want dan kun je zien wanneer je mag meedoen aan een moeilijkere proef. Degene met de meeste punten wint een prijs.

Springwedstrijden
Naast de FNRS-wedstrijden organiseren we ook regelmatig wedstrijden voor onze springruiters. Iedereen die springles heeft (gehad) kan hieraan meedoen. Er wordt gereden in verschillende klassen, de klasse waarin jij wordt geplaatst is afhankelijk van jouw niveau en de keuze van pony of paard, het ene paard kan immers iets beter springen dan de ander. Voordat de wedstrijd begint bouwen we eerst met zijn allen het parcours op, zodra het parcours staat mag je lopend gaan verkennen. Het is belangrijk dat je de route kent voordat je opstapt! We beginnen meestal in de klasse 50/60 cm, de hoogste klasse is 100 cm. Tijdens het parcours mag je paard niet weigeren en is het de bedoeling dat alle balken blijven liggen, anders kost dat strafpunten. De ruiters met de minste strafpunten maken kans op een prijs!

KNHS-dressuurwedstrijden
In het indoorseizoen (september – maart) organiseren we voor mensen met een startpas KNHS-wedstrijden. Je vindt de agenda op startlijsten.nl (zoeken op Egmond aan den Hoef). Leasers, pensionklanten en lessers met een eigen paard kunnen via het FNRS-paspoort een startkaart aanvragen. De manege vervangt in deze dan de vereniging, dit scheelt dubbele kosten. Manegeruiters met een FNRS-paspoort kunnen hier niet aan deelnemen. Wij bieden wedstrijden aan voor de klasse B t/m M2 paarden en pony’s.

Lees ook:

manegepaarden

Ponykamp

Ponykamp Iedere zomervakantie organiseren wij ponykampweken. De hele week bezig zijn met je eigen paard of pony? Wie wil dat nou niet in de zomervakantie!

Lees verder »