Kinderritten

Ponykamp dagkamp:

Strandrit

Het is vanaf de manege slechts een halfuur rijden naar de Noord Hollandse kust waar de paarden in rengalop even lekker de benen kunnen strekken! Een strandrit is echt de droom van iedere ruiter. Omdat onze paarden gewend zijn aan rengalop is controle en een goede zit heel belangrijk voor de veiligheid, we rijden een strandrit dan ook alleen met zeer ervaren ruiters. Bij twijfel kun je het beste eerst een gewone duinrit proberen. 

Omdat we graag op een rustig strand rijden vertrekken we altijd om 8:30 (8:00 aanwezig zijn). 

Maak een afspraak via mail of telefonisch tijdens openingstijden (de beller is sneller) of kom langs in de kantine! 

Je vertrekt vanaf de manege met een ervaren instructeur die de Kennemerduinen op zijn duimpje kent. We rijden door de duinen over de bekende heuvels naar het strand toe. Eenmaal op het strand geeft de instructeur een seintje en gaan we in rengalop over het strand heen. Een strandrit duurt 1,5 a 2 uur. 

Onze paarden weten niet beter dan dat ze op het strand hun benen mogen strekken en kunnen dus soms wat druk zijn. Twijfel je of je goed genoeg rijdt voor een strandrit? Neem dan contact met ons op, soms is het verstandig om eerst een duinrit te proberen. Ook in de duinen rijden we in een lekker tempo over heuvelachtig landschap door duin en bos. Vanwege de veiligheid rijden wij buiten nooit zonder begeleiding.

Naar het strand gaan alleen de grotere pony’s en paarden mee, voor de kleine pony’s is het te zwaar en gaat de groep te hard. Daarom zijn de ritten niet geschikt voor hele jonge kinderen. Jonge ruiters die al langer bij ons op les zitten kunnen het beste advies vragen aan hun instructrice, deze zal goed kunnen adviseren of de ruiter er al klaar voor is. Duinritten rijden wij wel met de kleinere pony’s, je kunt in dat geval het beste informeren naar een kinderrit.

strandrit

FNRS Wedstrijden

Springwedstrijden