Paard van het jaar 2022

Nu denk je misschien, ik heb helemaal niet gestemd? Dat klopt, we hebben dit jaar als team besloten dat er eigenlijk maar een pony echt in aanmerking kwam voor deze speciale titel. We hebben dit jaar gekozen voor Calimero.

Calimero is in 2007 op de manege gekomen als nieuwe manegepony, hij was toen nog best wel pittig daarom werd hij in het begin gereden door Romy en Kim. Kort daarna is Romy hem gaan leasen. Samen hebben ze heel wat springwedstrijden en zelfs crossen gereden. Dit vond hij echt fantastisch om te doen en hij was er dan ook erg goed in! Samen hebben ze heel wat wedstrijden gereden. Nadat Romy de overstap had gemaakt naar de paarden volgden er nog heel wat andere jonge leasers. Calimero was zeer geschikt als eerste pony vanwege zijn brave en pittige karakter!

De laatste jaren heeft Calimero beleefd als zeer geliefde manegepony, ondanks zijn hoge leeftijd was hij nog ontzettend fit en vond hij het nog steeds leuk om te werken. Door de jaren is hij van fanatieke sportpony uitgegroeid tot lieve kinderpony, de laatste tijd heeft hij vooral in de beginnerslessen gelopen en werd hij regelmatig gekozen voor proefjes. Hij heeft zoveel proefjes gelopen dat hij ze inmiddels uit zijn hoofd kon en hij maakte het zijn ruitertjes graag makkelijk!

Hij is altijd mijn grote lieveling geweest, ondanks zijn piranha kwaliteiten

In de 15 jaar op de manege hebben we vooral positieve verhalen over Calimero. Door een trauma uit het verleden wilde hij weleens bijten, maar ondanks dat heeft hij vele harten veroverd! Helaas hebben we dit jaar afscheid van hem moeten nemen, Calimero is 32 jaar geworden. Hij wordt nog altijd erg gemist en heeft deze titel meer dan verdiend!