Bel ons: 072-5065840

paard van het jaar

Paard van het jaar 2018

En het paard van het jaar 2018 is geworden… *Tromgeroffel* JIMMY! Wist je dat Jimmy al meer dan 20 jaar op de manege woont? Hij is in de jaren 90 gekomen samen met zijn halfbroertje Billy, ze waren toen pas 3 jaar en moesten zelfs nog ingereden worden. Inmiddels heeft hij heel wat jonge ruitertjes leren paardrijden en hij heeft deze titel dan ook meer dan verdiend!

Jimmy is nu zo’n 25 jaar oud maar nog altijd super fit en blij op de manege. Hij is dikke vrienden met Rakker en Sid, hij vindt het dan ook geen enkel probleem om zijn stal te delen. Door de jaren heen is hij al heel wat keren verhuisd. Vroeger hadden we op de manege een enorme paddock op de plaats waar nu de parkeerplaats zit. Daar stonden de manegepony’s buiten, later werd de ponystal gebouwd en heeft Jimmy nog een tijdje een eigen stal gehad. Wegens het eeuwige ruimtegebrek werd de hooi/stroopslag (voorheen kraamkamer) omgebouwd tot groepsstal naast de grote hooikar, een 24/7 buffet voor de deur. Welke pony wil dat nu niet!

We zijn na al die jaren nog steeds super blij met die kleine Jimmy en hij heeft deze eer meer dan verdiend! Je vind Jimmy in de grote stal om het. hoekje bij de zadelkamer.

Een woordje van Jimmy:

Wow, eindelijk paard van het jaar! Wat een eer!

Ik ben nu ongeveer 24 jaar oud en heb het nog altijd reuze naar mijn zin op de manege. Er hebben heel veel kindjes op mijn rug leren rijden. Door de jaren ben ik zelfs best een stoere pony geworden (vroeger was alles gewoon veel enger denk ik..). Het leukste vind ik de paardrijlessen met jonge kinderen en af en toe lekker door de duinen! Ik ben niet meer de jongste maar dat zou je niet zeggen toch? Ik ben topfit en loop al die jonkies eruit!

Al zolang als ik me kan herinneren hebben we chronisch ruimtegebrek op de manege. Ik moest mijn eigen stalletje inleveren om te gaan samenwonen met mijn stalgenootje Rakker. Vroeger was onze stal een kraamkamer, er zijn hier heel wat veulentje geboren vroeger. Jarenlang is de ruimte alleen maar gebruikt als opslag, zonde natuurlijk. Er werd een mooi deurtje voor ons gezaagd en nu hebben wij de villa der stallen!!

Mijn maatje Rakker is een stuk jonger en heeft heel veel van mij geleerd, bijvoorbeeld dat je je beter kunt gedragen. Voordat ze je inruilen voor een braver exemplaar. Ja, ik geef hem ’s avonds na onze lessen altijd wijze raad. Ik hoor mensen weleens Jut en Jul zeggen als ze bij onze stal staan, ik kan niet lezen. Is er soms iets mis met onze naambordjes? Wij heten gewoon Rakker en Jimmy hoor.

Maar zoals ik al zei, ik woon in de Manege villa. Om het hoekje bij de zadelkamer en ik ben gek op appels, wortels en broodjes. Het liefst als Rakker even niet thuis is. Tot snel!

Groetjes van Jimmy

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant: