De eerste paardrijles

Eindelijk is het zover, je eerste paardrijles op de manege. Maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk. Zorg ervoor dat je een comfortabele rijbroek draagt en schoenen met een klein hakje. Op de manege kun je een cap, bodyprotector en chaps lenen. Een halfuur voor je les meld je je in de kantine, daar krijg je een paard of pony aangewezen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent want soms moet je opzadelen. De eerste keren wordt je geholpen door iemand van de manege en zullen we proberen jou zo goed mogelijk uit te leggen hoe je het volgende keer zelf kunt!

Je hebt je pony gepoetst en gezadeld en bent klaar voor jouw eerste les. Alle paarden uit de les staan op een rij op de A-C lijn, dit betekent dat ze netjes opgesteld staan in het midden. Paarden vinden het soms niet zo leuk om aangesingeld te worden en kunnen dan nog weleens uithalen naar de andere paarden. Daarom is het belangrijk dat je niet te dicht naast elkaar gaat staan. De instructrice helpt je in het begin nog om de beugels van het zadel op maat te maken.

En dan kan de les eindelijk beginnen! Als een paard net van stal komt is het belangrijk dat deze eerst even warm gestapt wordt, wij gaan tenslotte ook niet gelijk rennen als we net uit bed komen. De instructrice legt je ondertussen uit hoe je de teugels moet vasthouden, hoe je een andere kant op stuurt en hoe je het paard harder en zachter kunt laten lopen. De paarden en pony’s die in de beginnerslessen mee lopen zijn zeer ervaren en betrouwbaar, toch moet je altijd goed opletten want ook deze paarden kunnen schrikken en onverwachts reageren. De instructie besteed dan ook veel aandacht aan je balans en zit! Zelfs de meest ervaren ruiters zijn weleens van hun paard gevallen maar we doen altijd ons uiterste best om dit te voorkomen.

De eerste lessen gaan voornamelijk over de basis van het paardrijden en kennis maken met de paarden en pony’s. Op manege de Hoef kun je ervoor kiezen een proeflessen pakket te nemen, je krijgt dan 3 lessen voor een scherpe prijs. Mocht je het na 3 lessen nou zo leuk vinden dat je vaker wilt komen rijden dan gaan we je inschrijven! Meer informatie hierover vind je hier.

Delen: