Bel ons: 072-5065840

Header-trust-bits-for-sale

De bitfitter op de manege

Onlangs is bitfitter Bianca Lodeweegs bij ons op de manege geweest om een groot aantal manegepaarden te voorzien van een nieuw bit. Onze paarden zijn harde werkers en echte atleten. We hechten veel waarde aan een goed harnachement en naast de nieuwe anatomische hoofdstellen en op maat gemaakte zadels hebben we er nu ook voor gekozen om een bitfitter te laten komen.

Er zijn paarden met veel ruimte in de mond of juist weinig, kleine of grote lippen, gevoelige tong en nog veel meer kenmerken. Ook onze manegepaarden en pony’s zijn allemaal verschillend. Daarom is het ook zo belangrijk dat ze allemaal een eigen tuig hebben in hun eigen maat, zo ook het bit!

Tijdens een bitfitting sessie wordt er gekeken naar:

  • Gebitscontrole
  • Heeft het paard haken op de tanden
  • Heeft hij een recht gebit of bv golvend of asymmetrisch
  • De vorm van de snijtanden
  • Algehele conditie van het paard
  • Zien we andere lichamelijke problemen wat rijtechnisch te verklaren is
  • Vorm van de mond en lippen en eventuele afwijkingen aan de slijmvliezen. Dikte van de tong en gevoeligheid van de lagen
  • Asymmetrie van de spieren op het voorhoofd, kaken en achter de oren

Aan de hand van de bevindingen in de mond komt Bianca met een voorstel en kunnen we echt gaan passen! In haar bus heeft ze diverse bitten mee van het merk TRUST Equestrian. Dit is een bewuste keuze gezien het fijne materiaal en de mooie pasvorm van deze bitten. Wij vinden het erg belangrijk dat de paarden en pony’s zich zo comfortabel mogelijk voelen tijdens het werk. Dit zullen de ruiters ook ondervinden want een gezond en blij paard is een happy athlete!

Trust Bitten

Het merk TRUST Equestrian ontwikkelt en optimaliseert producten voor paarden en ruiters in alle disciplines. Zowel voor de recreatieruiter als de wedstrijdruiters aan de top van de paardensport. Het huidige TRUST assortiment kent vele tientallen Sweet Iron, Inno Sense en lederen bitten. Het TRUST bitten assortiment kent maar liefst 1.500 verschillende bitten. De bitten worden geproduceerd met drie materialen; Sweet Iron, Inno Sense en leder. Daarnaast vindt de productie in Nederland plaats. TRUST is dus met recht ‘made in Holland’.

Meer informatie over bitfitter: Bianca Lodeweegs

Alles over de bitten van TRUST Equestrian

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ook interessant: