De ponysitters club (serie Netflix)
De Ponysitters Club is een Canadese televisieserie voor kinderen die in 2018 op Netflix verscheen. Het drama volgt een groep kinderen die paarden en pony’s willen beschermen en opvoeden op een ranch die gewijd is aan het redden van misbruikte dieren.

Free Rein (serie Netflix)
Op een eiland voor de kust van Engeland brengt een 15-jarige uit LA de zomer door in het huis waar haar moeder opgroeide. Ze krijgt een band met een mysterieus paard. Free Rein is een Britse dramaserie gemaakt en geschreven door Vicki Lutas en Anna McCleery. De tiendelige eerste serie ging in première op Netflix op 23 juni 2017. De serie is ook in het Nederlands te volgen op Netflix.


Whitestar (Pathé Thuis)
Het bekende filmdebuut van Britt Dekker! Tijdens de vakantie werken Megan (Richelle Plantinga) en haar beste vriendin Julia (Sterre van Woudenberg) samen met Eddy (Valentijn Avé) bij de stal van de bikkelharde paardenhandelaar Alex (Kees Boot). Megan heeft er altijd van gedroomd om een succesvolle dressuurrijder te worden, een droom die de valse en rijke Angela (Sterre Koning) wél leeft. Dan komt Whitestar op Megans pad waarmee ze een bijzondere band opbouwt.

Horse Sense (Disney Plus)
De 20-jarige Michael is een verwende jongen uit de grote stad. Als hij het te bont maakt, besluiten zijn ouders hem een maand naar de boerderij van zijn tante Jules te sturen. Aanvankelijk heeft Michael nergens zin in, maar dan ontdekt hij dat zijn tante bijna failliet is en de boerderij kan verliezen. Hij besluit in actie te komen.

Spirit, riding free (Serie, Netflix)
Spirit Riding Free is een met de computer geanimeerde televisieserie gebaseerd op Spirit: Stallion of the Cimarron. De 12-jarige Lucky verhuist van de grote stad naar het platteland. Ze voelt zich er niet bepaald thuis, maar dat verandert helemaal als ze vriendschap sluit met een wild paard, ze noemt hem Spirit. Samen met haar nieuwe vriendinnen, beleeft Lucky spannende avonturen. De stoere meiden en hun paarden verleggen hun grenzen en ontdekken wat het betekent om vrij te zijn.

Walk Ride Rodeo (12+) Netflix
In de biopic Walk. Ride. Rodeo. droomt de 19-jarige Amberley Snyder (Spencer Locke, bekend van Cougar Town) van een studiebeurs en een carrière als professionele rodeorijder. Na een ernstig ongeluk raakt ze echter verlamd en ziet ze haar dromen plots in duigen vallen. De doktoren vertellen haar dat ze nooit meer zal kunnen rijden, maar toch geeft ze niet op en zet ze alles op alles om zich terug te knokken.

Totilas: Paard en Fenomeen! (Documentaire NPO Plus)
Verrast miljoenenpaard vriend en vijand opnieuw? Totilas: het meest besproken paard ter wereld, dat kwam, zag en overwon met ruiter Edward Gal. Samen veroverde het duo miljoenen harten over de hele wereld. Voor een astronomisch bedrag werd de dressuurhengst verkocht naar Duitsland en kaapte twee zekere gouden Olympische medailles van Nederland. Daarna ging alles mis.

Perfect Horse (9+ Documentaire 2Doc)
Het fokken van het perfecte lipizzanerpaard loopt in de 20e eeuw parallel met de gedachte dat als je een superpaard kan creëren, er wellicht ook een supermens te maken valt. Maar willen we dit ook?

War Horse (12+)
War Horse is een Amerikaanse dramafilm uit 2011 onder regie van Steven Spielberg. ‘War Horse’ volgt een jongeman genaamd Albert en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden. Bestel hier.

Dreamer
Ook wel bekend onder de naam Dreamer: Inspired by a True Story en dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Namelijk dat van het racepaard “Mariah’s Storm”. Kurt Russell speelt Ben Crane, ooit een succesvolle renpaardenfokker, maar nu in dienst als paardentrainer bij een onsympatieke baas. Zijn dochtertje (Dakota Fanning) wil dolgraag met paarden werken. Op een dag mag ze mee naar de racebaan en ziet dan het paard Soñador vallen en zijn been breken. Ben wordt ontslagen en het paard wordt afgeschreven. Ben neemt het paard echter mee naar huis. zijn dochtertje heeft er het volste vertrouwen in dat Soñador ooit weer zal racen. Je kunt Dreamer hier bestellen!