Paard van de maand: Jimmy

Paard van de maand: Jimmy

Wow, wat een eer! Paard van de maand op de website. Eigenlijk werd het ook weleens tijd. Ik woon namelijk al sinds de jaren 90 op manege de Hoef. Samen met mijn vriendje Billy ben ik hier als driejarige gekomen. We moesten alles nog leren en hadden nog nooit een zadel op ons rug gehad. Spannend was het allemaal wel! Ik was nog de dapperste van ons twee, daarom ben ik er nu nog en kon Billy helaas niet op de manege blijven. Gelukkig heb ik door de jaren genoeg nieuwe vriendjes gemaakt hier!

‘Ik ben die knappe links’

Vroeger hadden de pony’s nog geen eigen stal (die heb ik nu nog steeds niet maar daar kom ik later nog op terug). Waar nu de parkeerplaats is hadden wij vroeger allemaal grote en kleine paddocks. Ik mocht in de grote groep samen met een heleboel andere manegepony’s, echt supergezellig! Iedereen had zijn eigen voerbak voor biks maar de kar met hooi moesten we met zijn allen delen. Tot op een dag, er werd van alles gesloopt en een stoere bouwploeg heeft een mooie nieuwe binnenbak neergezet met daarnaast allemaal kleine stallen. Sindsdien heeft iedere pony ook zijn eigen stal!

Al zolang als ik me kan herinneren hebben we chronisch ruimtegebrek op de manege. Ik moest mijn eigen stalletje inleveren om te gaan samenwonen met mijn stalgenootje Rakker. Vroeger was onze stal een kraamkamer, er zijn hier heel wat veulentje geboren vroeger. Jarenlang is de ruimte alleen maar gebruikt als opslag, zonde natuurlijk. Er werd een mooi deurtje voor ons gezaagd en nu hebben wij de villa der stallen!! Als we allebei languit liggen hebben we nog steeds zeeën van ruimte en wij hebben de hele dag een hele kar met hooi voor onszelf. Echt super deluxe!!

‘Met mijn bestie, Rakker’

Ik ben nu ongeveer 24 jaar oud en heb het nog altijd reuze naar mijn zin op de manege. Er hebben heel veel kindjes op mijn rug leren rijden. Door de jaren ben ik zelfs best een stoere pony geworden (vroeger was alles gewoon veel enger denk ik..). Het leukste vind ik de paardrijlessen met jonge kinderen en af en toe lekker door de duinen! Ik ben niet meer de jongste maar dat zou je niet zeggen toch? Ik ben topfit en loop al die jonkies eruit! Mijn maatje Rakker is een stuk jonger en heeft heel veel van mij geleerd, bijvoorbeeld dat je je beter kunt gedragen. Voordat ze je inruilen voor een braver exemplaar. Ja, ik geef hem ’s avonds na onze lessen altijd wijze raad. Ik hoor mensen weleens Jut en Jul zeggen als ze bij onze stal staan, ik kan niet lezen. Is er soms iets mis met onze naambordjes? Wij heten gewoon Rakker en Jimmy hoor.

Maar zoals ik al zei, ik woon in de Manege villa. Om het hoekje bij de zadelkamer en ik ben gek op appels, wortels en broodjes. Het liefst als Rakker even niet thuis is. Tot snel!

Groetjes,
Jimmy

Delen: