slide1

INFORMATIE

Al 50 jaar is Manege de Hoef hét adres voor al uw hippische activiteiten. De manege is gevestigd aan de rand van de Kennemerduinen in Egmond aan den Hoef en daardoor de perfecte locatie voor strand- en duinritten. Naast de manege bieden wij ook stalling aan voor pension- en leaseklanten. De manege is voorzien van een buitenrijbaan, twee binnenbanen, stapmolen en overdekte wasplaats. Onze rijbanen zijn voorzien van excellente bodems. In de buitenbaan is deze voorzien van een eb en vloedsysteem waardoor het gehele jaar door buitengereden kan worden. Ons terrein biedt ruimte voor zo’n 80 paarden en pony’s. Manege de Hoef is aangesloten bij de FNRS en in het bezit van een veiligheidscertificaat. De manegelessen worden altijd gegeven door gediplomeerde instructeurs. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. De lessen vinden plaats van dinsdag t/m zondag. De groepen worden ingedeeld op leeftijd en niveau. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs!

VEILIGHEID

Bij Manege de Hoef hebben wij de veiligheid van ruiter, toeschouwer en paard altijd hoog in het vaandel. Via de FNRS zijn wij aangesloten bij stichting veilig paardrijden. Al enkele jaren zijn wij in het bezit van het veiligheidscertificaat. Wij zijn zeer kritisch bij de aanschaf van een manegepaard, ze moeten aan veel eisen voldoen en vooral zeer braaf zijn. Toch blijft het altijd een risico, zelfs het meest brave paard kan een keer schrikken of struikelen waardoor de ruiter kan vallen. Om ongevallen te voorkomen is het van belang dat iedereen zich bewust is van de veiligheidsregels op en rondom de paarden.

TEAM

De zussen Minouche en Janet zijn gezamenlijk eigenaar van de manege. Beide zijn ook fulltime werkzaam in het bedrijf. Naast het geven van lessen, het begeleiden van ritten en het organiseren van activiteiten doen ze ook een groot deel van het stalwerk zelf. Verder hebben we een team van gediplomeerde instructeurs.

Van dinsdag t/m zondag worden er diverse lessen gegeven. Al onze instructeurs zijn in bezit van een KNHS-diploma. Tijdens de lessen is er altijd iemand aanwezig met een BHV-certificaat.