[vc_row block_with_background=”yes”][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”Over ons” separator_style=”double-bordered-thick” title_align=”separator_align_center” accent_color=”#606060″][vc_column_text]Manege de Hoef is opgericht in de jaren 60. Begonnen met slechts een pony en door de jaren uitgegroeid tot een volwaardige manege. Voordat er lessen werden gegeven verdienden de zusjes Castricum geld door toeristen op het strand een rondje op hun pony te laten rijden. Al snel werd het mogelijk om gebruik te maken van terrein van familie en konden er lessen gegeven worden.

Inmiddels worden de lessen gegeven door diverse instructeurs en instructrices die allemaal in bezit zijn van een instructeurs diploma. De manege is aangesloten bij de FNRS en stichting veilig paardrijden. Wij stellen veiligheid altijd voorop. De lessen vinden plaats van dinsdag t/m zondag en worden aangeboden op verschillende niveaus waarbij rekening gehouden wordt met de leeftijd van de ruiter.

De manege bied ruimte voor zo’n 80 paarden, ieder paard heeft een eigen stal. Naast manegepaarden vind je op de manege ook lease en pensionpaarden. We hebben twee binnenrijbanen met speciale bodem, zo kunnen de lessen het hele jaar doorgaan. De buitenrijbaan is voorzien van eb en vloed bodem, zo trekt regenwater snel weg en kan er met mooi weer ook buiten gereden worden. Dressuur is de basis van het paardrijden en daar zijn de lessen dan ook op gebaseerd. Wel maken we regelmatig een sprongetje en is er ook de mogelijkheid tot spring en caroussel lessen.

Naast paardrijlessen bieden wij ook een tal van mogelijkheden om te genieten van de mooie en unieke omgeving van de kennemerduinen. Ieder weekeinde kunnen er duinritten gemaakt worden en in de wintermaanden gaan we met de gevorderde ruiters regelmatig naar het strand.

Manege de Hoef is doordeweeks geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 22:00 zaterdag van 9:00 tot 20:30 en zondag van 9:00 tot 15:00 breng gerust eens een bezoek, wij informeren u graag verder. Wij zijn tijdens openingstijden bereikbaar op 072-5065840.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1833″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full” alignment=”right”][/vc_column][/vc_row]