[vc_row block_with_background=”yes” css=”.vc_custom_1445099013412{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”1446″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_cta_button2 h2=”Informatie over paardrijden ” style=”rounded” txt_align=”left” btn_style=”rounded” color=”sandy_brown” size=”md” position=”bottom” accent_color=”#ffffff” link=”||” h4=”Alles wat je moet weten voor je eerste les”]

Manege de Hoef biedt zowel voor de beginnende als voor de gevorderde ruiter een uitgebreid lesprogramma. Van dinsdag t/m zondag bieden wij lessen voor zowel kinderen als volwassenen. Overdag vinden de kinderlessen plaats en s’ avonds bieden wij lessen voor (jong)volwassenen. De lessen worden ingedeeld op niveau en leeftijd. Voor het paardrijden geldt een maximum gewicht van 100 kg om het ook voor de paarden comfortabel te houden. Wij hebben paarden vanaf 90 cm t/m 1,80m en zoeken bij het indelen van de lessen altijd naar een paard of pony die bij de ruiter past. Al onze instructeurs en instructrices zijn allen minimaal in het bezit van het erkende diploma “Basisinstructeur”. De dressuurlessen vormen de basis van het verantwoord rijden met de dieren. Wij hebben een ruime buitenrijbaan en 2 binnenrijbanen, de lessen kunnen dus onder alle weersomstandigheden altijd doorgaan.

Proeflessen voor beginners
Je kunt bij ons op paardrijles als je oud genoeg bent, natuurlijk verschilt dit per kind maar over het algemeen ligt de minimum leeftijd rond de 6-7 jaar. Iedere starter, kind of volwassen begint met een aantal proeflessen. Tijdens deze lessen worden de basisvaardigheden geleerd. Je moet hierbij denken aan:

  • Hoe stap ik op en af?
  • Hoe laat ik mijn paard lopen?
  • Hoe stuur ik?
  • Hoe moet ik zitten tijden de drie basisgangen van het paard?

Je dient altijd een halfuur van tevoren aanwezig te zijn op de manege. Je kunt je aanmelden in de kantine en dan krijg je van ons een paard toegewezen. Tijdens de proeflessen wordt gelijk geleerd hoe je een paard moet opzadelen. In het begin zal je hier nog wat hulp bij nodig hebben.

De proeflessen dienen tevens om te bepalen of je paardrijden wel leuk vindt. In dit stadium is het nog niet verstandig dure paardrijspullen aan te schaffen. De eerste les kun je het best een rekbare (jogging)broek of legging dragen. Schoenen dienen voor de veiligheid een kleine hak te hebben. De manege stelt voor de proeflessen minichaps en een cap beschikbaar, wij hebben iedere maat op voorraad. Een cap en minichaps of laarzen zijn voor iedereen verplicht.

Vaste lessen

Wij bieden een voor beginners een pakket van 3 proeflessen voor een introductieprijs, daarna kun je bepalen of je verder wilt met paardrijden en wordt een vaste les afgesproken. Lessen bij manege de Hoef zijn op basis van 52 keer per jaar. Het kan soms voorkomen dat je een les mist, deze dient op tijd afgemeld te worden. Wij noteren de gemiste lessen en deze dien je voor het einde van het jaar in te halen. Dit kan door het volgen van een van onze activiteiten zoals een buitenrit maar uiteraard ook door het rijden van een inhaal les of vrijrijden.

openingstijden

Springlessen

Voor onze gevorderde ruiters bieden wij op de woensdagmiddag/avond springlessen aan. Deze lessen vinden eenmaal in de 4 weken plaats en ook hiermee haal je een gemiste les in. De springlessen worden ingedeeld op leeftijd en niveau. Om 18:00 bieden wij kinder springlessen met pony’s en om 19:00 zijn de lessen voor (jong)volwassene. Samen met de instructeur zorg je er zelf voor dat er een parcours wordt opgebouwd (de les van 19:00 ruimt op) In de springlessen is een bodyprotector verplicht, deze dien je zelf aan te schaffen. De paarden en pony’s moeten beenbescherming om, we hebben peesbeschermers in de zadelkamer liggen in diverse maten.

Overige lessen

Naast de reguliere lessen bieden wij sinds enkele jaren ook de mogelijkheid om carrousel les te volgen. Deze lessen vinden tweemaal per maand plaats op de woensdagavond. Deze les volg je voor een jaar en in september geef je met de vaste groep een uitvoering tijdens de jaarlijkse onderlinge wedstrijd. Voor deze groep wordt meer van je verwacht dan een reguliere les, je oefent met zijn allen een proef en daarom is het van belang dat iedereen aanwezig is. Mocht je een keer niet kunnen dan zorg je voor vervanging. Wij zijn altijd op zoek naar invallers dus lijkt het je leuk om eens mee te rijden meld je dan aan in de kantine!

[/vc_cta_button2][vc_toggle title=”Op welke leeftijd kan je beginnen met paardrijden?” open=”false”]Normaal gesproken kan je vanaf 7 jaar beginnen met paardrijden. Maar wanneer je heel veel zin hebt en je 
bent een doorzetter en je kunt een les goed volgen, kan je al eerder beginnen. In geval van twijfel kunt u altijd even bellen of langskomen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Is er een maximum leeftijd voor het paardrijden?” open=”false”]Er is geen maximum leeftijd, zolang je fit bent kun je leren paardrijden![/vc_toggle][vc_toggle title=”Ik wil gewoon een keertje paardijden. Hoe gaat dit?” open=”false”]Op een aantal dagen kun je bij ons een paard (of pony) huren om in een van onze binnen- of buitenmanege’s paard te rijden. 
Wij noemen dit “vrijrijden”. Wanneer je niet kunt rijden, moet je zelf voor iemand zorgen die je paard tijdens het rijden vasthoudt. 
Bel ons eerst op om te vragen op welke dagen en tijden er vrij gereden kan worden. Zorg er ook voor dat je passende kleding hebt. 
Wanneer je geen paardrijkleding hebt, is een comfortabele broek (jogging/training), geschikt schoeisel (schoen/laars met hak) en 
chaps (in geval van schoeisel met veters) vereist. Wij verhuren tegen een kleine vergoeding chaps en de noodzakelijke CE-gekeurde 
veiligheidscap in geval je die niet hebt.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Is paardrijden bij Manege De Hoef veilig?” open=”false”]Manege De Hoef heeft als een van de eerste maneges is Nederland het “Veiligheidscertificaat” ingevoerd. Dit protocol is er voor 
om het risico van blessures en ongevallen te minimaliseren. Er bestaat altijd een onvermijdelijk risico wanneer je paard gaat rijden, het blijven dieren en die kunnen schrikken. 
Wij hanteren een zeer actief beleid waar veiligheid de hoogste prioriteit heeft.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Zijn er beperkingen voor het paardrijden?” open=”false”]Je dient voldoende fit en niet bang voor paarden te zijn. Het paardrijden dient verantwoord voor zowel de ruiter als voor het paard te zijn.
Er is een gewichtslimiet ingesteld van 100 kg, dit in het belang van onze paarden.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kun je op de manege pinnen?” open=”false”]Nee, je kunt alleen contact afrekenen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Ik heb te laat (of niet) afgezegd. Moet ik nu doorbetalen?” open=”false”]Bij een te late (of niet) afzegging dient het complete bedrag te worden voldaan wanneer je niet aanwezig bent. Zorg er dus 
voor dat je tijdig afzegt. Dit geldt voor alle activiteiten van Manege De Hoef.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]