FNRS wedstrijden 2019

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen op de agenda, de FRNS-wedstrijd! Onze manege is aangesloten bij de FNRS, na je inschrijving op de manege heb je een paspoort ontvangen. Iedereen met een FNRS-paspoort mag meedoen met de wedstrijden.

Hoe gaat het in zijn werk
Een FNRS-wedstrijd is een dressuurwedstrijd speciaal voor manegeruiters. Er zijn verschillende niveaus. Meestal begin je in de F1, als je al een tijdje op paardrijles zit kun je soms ook in een hogere klasse instromen. Bij het inschrijven mag je zelf een pony of paard kiezen, als je twijfelt kun je altijd even met je instructrice overleggen. Op de wedstrijddag zorg je ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent. Als je de eerste ruiter bent op het gekozen paard mag je in de kleine binnenbak even losrijden.

Kledingvoorschriften
De FNRS heeft enkele kledingvoorschriften vastgesteld. Een complete wedstrijd outfit (rijjasje met plastron, witte blouse, witte rijbroek en witte handschoenen) is niet verplicht. Je kunt ook kiezen voor een manege sweater of sweater zonder opdruk of een witte blouse met lange mouwen. Handschoenen zijn niet verplicht maar als je met handschoenen rijdt moeten het witte zijn. Verder uiteraard cap, rijbroek en rijlaarzen of chaps. Tot 14 jaar moet je een bodyprotector dragen, daarna is het je eigen keuze.

Welke proef moet ik rijden?
Op de startlijst staat welke proef je moet rijden. Er is een A en een B-versie van iedere proef, je kunt bij je instructrice vragen welke er die wedstrijd gereden zal worden. De startlijst vind je een week voor de wedstrijd in de kantine en op onze website. Tijdens je proef zit er boven de kantine een jury. De jury schrijft de cijfers en beoordeling van jouw proef op een protocol die je na afloop mee naar huis mag nemen. Zo kun je altijd teruglezen wat de jury van jouw proef vond en waarom je bepaalde punten hebt behaald. Als je gemiddeld minimaal een 6 scoort per onderdeel haal je een promotiepunt. Deze wordt na afloop afgestempeld in je paspoort, zorg dus altijd dat je het paspoort bij je hebt op de wedstrijddag. Als je genoeg punten behaald hebt ga je naar een hogere klasse. Dit kun je zien in je ruiterpaspoort. De hoogste punten winnen ook nog een prijs!

Enthousiast geworden?
Schrijf je in voor de volgende wedstrijd! In de kantine kun je doorgeven op welk paard je graag mee zou willen doen. De manege weet in welke klasse je mag starten. De eerstvolgende wedstrijd en oefendag staat hieronder.

 

2 & 3 februari FNRS wedstrijd

Op 20 januari organiseren wij een ‘Proefgericht rijden’ middag hier kun je samen met een instructeur proefjes oefenen! Op zaterdag 2 februari (avond) en zondag 3 februari zijn de eerstvolgende FNRS wedstrijden. Inschrijven in de kantine, vol=vol!

Delen: